+420 773 677 076 H. - P. 8.00 - 17.00 h

Reklamációs rend 

A termékek garanciája az átvétel napjától érvényes. Ha a terméket hibából adódóan a vásárló reklamálni szeretné a garancia ideje alatt, azt csak az eladónál teheti meg.

 

A vásárló által rendelt termékre 24 hónapos garancia jár. Az egyes termékfajtákra hosszabb garancia idő vonatkozik, ami természetesen fel van tüntetve szállítólevélen vagy a garancia levélen.

 

Az alábbi esetekben nem jogosult a vásárló a reklamációra:

  • a termék szakszerűtlen használata esetén
  • mechanikus rongálás vagy elhasználódás esetén
  • elemi csapás (víz, tűz, villám okozta) esetén
  • más külső hatás esetén

 

A garancia nem szól a termék elhasználódása során keletkezett változásokra. A termék rövidebb élettartama nem hiba és ezért a vásárló nem jogosult ezen okból a terméket reklamálni. A termékre, mely üzleti vagy más vállalkozói célra van használva, nincs pontosan meghatározva a garancia időtartama ill. határideje. A Polgári Törvényköny határozza meg egyes termékek konkrét beszállítóját Magyarországra.

 

Ha a vásárló azt tapasztalja, hogy a termék amely az adás-vételi szerződésben szerepel, nem egyezik az áruval amelyet átvett, joga van az eladónál követelni a termék cseréjét vagy megjavítását, viszont ha ez nem lehetséges, akkor jogosult a termékre kedvezményt kérni vagy pedig az adás-vételi szerződéstől visszalépni.

 

Ez az eset nem érvényes, ha a vásárlónak az adás-vételi szerződés ellentétjéről tudomása volt vagy ha az ellentétet ő maga okozta. Az a szerződés-ellentét, mely a termék átvétele utáni 6 hónapban merül fel, olyan ellentétnek felel meg, mely már a termék átvételekor is jelen volt, vagy ha nem bizonyosodik be másképp. A vásárló által aláírt szállítólevél aláírásával a vásárló elfogadja a termék kézbesítését és igazolja az átvett csomag hibátlanságát. A szállító által okozott hibát a későbbiekben az eladó jogosult visszautasítani.

A reklamáció menete

Ha a vásárló a terméket reklamálni szeretné, a termékről ill. a terméken keletkezett hibáröl fotodokumentációt készít, melyet a info@galamodino.cz emailcímre elektronikus úton elküld az eladónak. A fotodokumentáció alapján a reklamációs részleg kifejti előzetes véleményét, melyet az elektronikus reklamációs űrlappal együtt emailben elküld a vásárlónak. A termék esetleges reklamációjánál szükséges a küldött reklamációs űrlapot kitölteni, kinyomtatni és a reklamált termékhez mellékelni. A terméket az űrlappal együtt a vásárló visszaküldi az eladónak és a reklamációs részleg a reklamációt feldolgozza. A csomag érkezése utáni 14 napon belül a vásárló írott formában értesítve lesz a reklamáció eredményéről. Abban az esetben, ha a reklamációs rend nem lesz a vásárló által betartva, a Galamodino.hu jogosult a reklamációt visszautasítani.

 

A reklamáció eredményéhez az eladó csatolja a felhatalmazott személy szakvéleményét a konkrét termékhez. Viszont csak abban az esetben, ha a reklamált termék vásárlása óta nem telt el több mint 12 hónap.

 

Abban az esetben, ha a reklamációt elfogadjuk, a terméket kijavítatjuk és visszaküldjük a vásárlónak vagy pedig vissza lesz utalva a termék vételára a vásárló által megadott bankszámlára.

 

A Vásárló - fogyasztó jogosult vitás kérdések megoldásában használni az alternatív vitarendezést (továbbiakban csak "AVR") azon nyelven, amelyet számára megfelelő. A Vásárló - fogyasztó jogosult vitás kérdések megoldásában azon AVR alternatív vitarendezést használni, amely a honlapon elérhető http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Vásárló - fogyasztó az AVR alternatív vitarendezés bejelentése alkalmával panaszát elektronikus formában nyújtja be. A benyújtott adatoknak tartalmaznia kell azon információkat, melyek meghatározzák az alternatív vitarendezési szervezetet. A Vásárló - fogyasztó dokumentumokkal támaszthatja alá panaszát.

 

 

 A cookie-k használatára szükség van az oldal működéséhez. A cookie-k elérhetőségét és használatát módosíthatja böngészőjének beállítások szekciójában. További információk   

OK

X