+420 773 677 076 H. - P. 8.00 - 17.00 h

Hogyan válasszunk egy ing méretét

A mérés folyamata

Amennyiben nem ismeri a megfelelő ing méretet, muszáj mérést elvégezni szabói mérővel és azt legjobb más ember segítségével végrehajtani. Az ing méret tipikus megjelölése 38 – 46 cm nyak kerület és 170 – 200 cm test magosságban.

1. A nyak kerülete

Amennyiben nem ismeri a maga nyak kerületének méretét, önmaga is meg tudja mérni. Szabói mérővel megméri a nyaka kerületének méretét az ádámcsutkája szintjén. Az abból kifolyó centiméterek aztán a maga ing méretének felelnek meg

 

Amennyiben azt szeretné, hogy az ing megfelelő legyen a nyaka körül, akkor tegye az egyik ujját a nyak és a gallér közé. Az akkor érvényes főleg, ha az inghez nyakkendőt is fog viselni. Ha nem visel nyakkendőt, akkor megengedhet magának egy kicsit lazább gallért.

2. A mellkas kerülete

A melleken át mérjük, a szabói mérő vízszintesen legyen a test körül vezetve. Megint hagyjon egy ujj méretű távolságot a mérő és a test között.

3. A derék-csípő kerülete

A legnagyobb has kerületen át mérjük. Álljon nyugodtan, elengedve, itt nem érdemes a lemért mértékekből visszavenni.      

4. Ingujj hossz

Amennyiben hosszúak a kezei, akkor magára fog illeni a standard hosszaságú ingujj méret. A belső részén mérjük az ingujj csatolásától a vállhoz egészen a mandzsetta végéig.

 

Ha hosszabb karjai vannak, akkor válassza a hosszított ingujjat. Amennyiben biztos akar lenni, hogy a megfelelő hosszaságú ingujjat válassza, akkor egyszerűen mérje meg a karjai hosszát. Megint használja a szabói mérőt és mérje meg a válltól a hüvelykujjtól körülbelül 1 cm-re a hüvelykujj és a mutatóujj közötti rész felett. Ha ez a mérték megközelíti a 68 cm, akkor válassza a hosszított változatú ingujjat.

 

Amennyiben nagyon magas férfinek, aki körülbelül 200 cm, akkor lehetséges, hogy jobb a hosszított ingujjú inget választani. Annak a mérete 72 cm. Közösen egy hosszabb ingujjal maga az ing is hosszabb.

5. Az ing vágása

Egy pár éve még nem kellett az ing szabásával foglalkozni. De az úgynevezett szűkített szabás érkezésével az ingek szűkebbek lettek, és jó odafigyelni a szabásra is.

 

  • A klasszikus szabás jellegzetessége az egyenes oldalai az ingnek

  • Ingek szűkített (slim) szabással az oldalakon úgy vannak varrva, hogy kiemeljék a sovány test alakot. Ez a szűkített szabás megfelelhet azoknak, akiknek sovány vagy normális test alkatuk van.

 

 

 A cookie-k használatára szükség van az oldal működéséhez. A cookie-k elérhetőségét és használatát módosíthatja böngészőjének beállítások szekciójában. További információk   

OK

X